January 5, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Viisi Ladya ja Titaani

January 5, 2017

 

Kuvassa keskellä peukuttelevan Tiilimäen Titaanin olo on kuin Hugh Hefnerillä konsanaan. Neitosten ympäröimä koutsi on elämänsä paikassa.

Todellisuus on kuvaa moniulotteisempi. Mikä onkaan haastavampaa ja samalla kiehtovampaa kuin valmentaa viittä triathlon-kisoihin valmistautuvaa naista, joiden käsissä Messenger on kevyttä kuin origami konsanaan. Uinnilla lähdettiin liikkeelle alkusyksystä, ja nyt on vihdoin saatu fillaritestien tulokset, jotka näyttävät jo tässä vaiheessa hyviltä.

Ryhmän suurimmat haasteet löytyvät ajankäytöstä. Kuten kaikki tietävät, emme elä enää "kahdeksasta neljää" -aikataulua vaan 24/7 ja kaikki siltä väliltä, joten ihmisten päivärytmit vaihtelevat. Tämä vaikuttaa yhteistreeneihin, sillä kuuden ihmisen saaminen samaan paikkaan, samaan aikaan ja vielä tekemään kunnon treeni, on haasteellista. Tuota haasteellisuutta tosin kompensoi ryhmän hyvä henki ja venyminen. Välillä koen tepastelevani lasinpirstaleiden keskellä, mutta samassa kun jengi lähtee yhdessä liikkeelle, tunne on vastustamattoman huumaava. Tuon fiiliksen tähden kannattaa muutama tekstari jo lähettääkin.

 

Olen lukenut kahteen otteeseen elokuvaohjaaja Sidney Lumetin Elokuvan tekemisestä -kirjan. Siinä mies kertoo, mitä pitää tehdä, jotta monasti lähes mahdottomista elementeistä saadaan rakennettua elokuvahistorian hienoimpia teoksia. Lady Titaanit ovat yksilöitä, mutta yhdessä ryhmää voisi verrata teokseen - mielenkiintoiseen sellaiseen. Teokseen, josta ei puutu draamaa, onnettomuuksia, hupia, komiikkaa tai adrenaliinia tihkuvaa toimintaa. Voisin väittää, että harva työ on niin kiehtovaa kuin kerätä erilaiset ihmiset yhteen ja saada heidät innostumaan yhteisestä tavoitteesta.

Joulu pirstaloi entisestään Lady Titaanien kalenteria, jota nyt yhteistuumin lähdetään kasaamaan uudelleen kokoon. Älkääkä luulkokaan, että taustalla ei olisi treenikalenteria. Tottakai siellä on, samoin kuin leffassa on käsikirjoitus, mutta pelkällä käsiksellä ei pitkälle pötkitä. Siinä kuvattu toiminta pitää saattaa konkreettiseksi energiaksi. Helppo homma se ei ole, mutta ei myöskään mikään Mission Impossible.

Katson tuota yllä olevaa kuvaa, enkä ole huolissani: Lady Titaanit kyllä tekevät osuutensa - vielä kun selviäisin kunnialla omasta pestistäni. Se olisi hurraa-huutojen paikka.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 Fugazi Oy. | Kaikki oikeudet pidätetään. | Y-tunnus 2776536-1

Tiilimäen Titaanin Treenitehdas

Eteläpuisto 14, 28100, Pori
Puh: 044 3055030 | pt@tiilimaentitaani.fi | www.tiilimaentitaani.fi

  • Facebook
  • Instagram