top of page

TREENITEHDAS

treenitehdas_wide.png

Treenitehdas on mielentila. Se on paikka, johon voit tulla selvittämään hyvinvoinnin kadoksissa olevaa olinpaikkaa. Se on sisälläsi, mutta luultavasti sen verran syvällä, että yksin sitä on lähes mahdoton kaivaa esille. Hyvinvointi voi olla myös karkuteillä. Etsitään se yhdessä allaolevia steppejä seuraten.

TREENITEHTAAN HYVINVOINNIN PORTAAT

1. KEHONKOOOSTUMUSMITTAUS

Ensin selvitetään asiakkaan kehon tilanne. Onko tarpeeksi lihasmassaa. Onko kroppaan kertynyt liikaa rasvaa ja onko kehon nestetasapaino kunnossa. Mittaustuloksesta näkee yllättävän paljon asioita.

2. RAVINTO

Mittauksen jälkeen pohditaan pitääkö ravintoon lisätä proteiinia, pienentää annoskokoja, lisätä kasviksia, hedelmiä ja kuituja. Myös herkujen roolia pohditaan. Onko ruokarytmi sekaisin tai energiansaanti liian vähäistä. Nämä asiat selvitetään kehonkoostumusmittauksen tuloksen perusteella.

3. KUNTOTESTAUS

Testataan hapenottokyky (Vo2Max) wattipyörällä tai juoksukunto 12 minuutin Cooper-testillä. Lihaskunto ja liikkuvuus voidaan myös testata, jotta saadaan kokonaiskuva tilanteesta. 

4. VOIMAHARJOITTELU

Aloitetaan voimaohjelma joko lihaskestävyys tai voimakestävyystasolta oikeanlaiseen tekniikkaan keskittyen. Pitää muistaa, että jokainen kestävyyslaji tarvitsee kehittyäkseen myös voimatasojen parantamista. Lataa hyvinvointiopas ja lue lisää voimarajoittelusta.

5. AEROBINEN HARJOITTELU

Aerobinen harjoittelu voi olla juoksua, uintia, pyöräilyä tai sauvakävelyä. Peruskunnon parantamisen voi aloittaa vaikka Waldniel-tekniikalla (juoksu/kävely), josta on lyhyt matka itse juoksuun. Uinti ja pyöräily ovat nivelystävällisiä lajeja, joten niitä kannattaa treenata aina. Pääasia, että motivaatio on kunnossa. 

Koskaan ei ole myöhäistä päivittää elintapojaan, ja jos on tarvis niin liikkeelle lähdetään ihan alusta asti - matalalla kynnyksellä. 

Ota yhteyttä, niin käydään läpi tilanne. Se ei maksa mitään.

hyvinvointi_portaat.png
bottom of page